viernes, 26 de diciembre de 2008

EL SURF-CASTING

El surf-casting és una modalitat de pesca esportiva o d'afició, consistent en la pesca amb canya de pescar, que es realitza des de la vorera de la platja. És una forma de pesca molt coneguda i relaxant, excepte quan és de competició.
La paraula surfcasting és un terme que prové de l'anglès, que traduït significa llançat a l'onatge. En català s'hauria d'anomenar-se aquesta modalitat pesca al llançat, encara que adquireix la forma anglesa per diferenciar-la d'altres modalitats. La varietat més estesa és el surf casting, pero si es realitza des d'escullera o moll o en platges sense ones, sempre que el fons sigui de tipus arenós, el surf casting ha mutat a una altra varietat en que no s'emplea el llançat pesat, sino que s'usa un plom més lleuger i es denomina surf-fishing.
Aquest tipus de pesca pot ser molt tranquil i relexant, però també es practica de manera esportiva orientada a la competició, on les condicions climatològiques, i les pròpies característiques d'aquesta pesca, poden convertir-la en una disciplina bastant dura i agotadora, que es veu recompensada amb grans captures, que poden arribar a pesar varis kg en la majoria de les espècies. En aquesta modalitat, és molt cotitzat la llubina, el sard, la dorada i altres moltes espècies preuades.
Pot ser practicada gairebé en qualsevol condició, indistintament de l'hora o les condicions climatològiques, encara que hi ha surf-casters que troben el seu major atractiu practicant-la per la nit, i amb mal temps. El material utilitzat consisteix en una canya de pescar, preferiblement de 3 trams endollables, un plom d'entre 80 i 130 grams, i una cameta o ham lligat a un cap de línia més fluix que el de la línia principal, que és on col·locam l' esquer adequat per al peix que volem pescar. Actualment, s'està començant a utilitzar bastant la canya telescòpica, degut a la seva comoditat, ja que cada vegada s'assembla molt més a les característiques de les canyes per trams.No hay comentarios:

Publicar un comentario